2010. december 15., szerda

A Kezdet

Minden úgy kezdődött, hogy létrejött, azaz definiálva lett. Na jó de mivel definiálom? A tudomány erre azt mondja, hogy vannak az axiómák, amik csak úgy vannak, és azok segítségével felépítek egy új modellt. És mit mond a tudomány ellentéte, a nem tudomány? Azt, hogy van/volt a Minden(ható), és megteremtette a Világot. Ez szinte ugyanazt mondja: van, ami mindig is volt, és létrehozta (definiálta szintén) a Világot (mondhatjuk a modellt).

Szóval én a tudomány és a nem tudomány irányából is ugyanoda jutok. Van, ami volt, és definiálta azt, ami csak implicit volt. Hogy ez most így oké-e? Hát ez csak definíció kérdése. :)

Már ehhez is biztosan felhasználtam egy axiómát: az időt (van, volt). De mi van ha nem használom fel: akkor az az a nézőpont, amikor a "Mindig is volt", mert ha nincs az "idő", akkor csak a "mindig is van" van. :) Ez már bonyolult. De majd kifejtem később, hogy mit gondolok Én erről....

2 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek Pajesz!

    Örülök, hogy van még gondolkodó, aki nem veszi egyértelműnek azt, ami nem az.
    Engedj meg egy gondolatot a feltevésedhez kapcsolódóan – milyen érdekes, hogy ma is december 15-e van, csak 2011-ben. 
    A Földünk egy galaxis része, egyúttal a Világegyetem része is, ezért tegyük fel, hogy a Föld körül már létezett minden más. De akkor a makro és mikro környezetnek a maguk fizikai törvényeikkel együtt szintén működnie kellett. Vagyis a Föld előtt volt valami…mi már származtatott objektumok vagyunk…
    És azt a valamit, mielőtt elkészült, Valakinek meg kellett terveznie. Mert működik, nem is akárhogyan. A program kódsorozata nem tud csak úgy magától összeállni és hibátlanul együttműködni.
    Az időtényezőt zárjuk ki a kódírásból, igazából csak az általunk kitalált „van-volt-lesz”-t ismerjük jelenleg, mintha vödör lenne a fejünkön. Azt a tényt(!), hogy „mindig is volt” és „mindig is lesz”, felfogni sem tudjuk. A valóságban nincs 24 órás nap….

    Tehát létezett mindig is …a létezése közben született egy gondolat – a gondolatot lejegyezte, a jegyzetből elkészítette a művet – kipróbálta – működött – elégedett, mert tökéletes lett… és Ő mindig létezni fog.


    A tudomány mióta van? És mit foglal magába? Csak a Föld határáig tart. Felfedezte, ami már létezett. Minden, amit a tudomány által ismerünk, egy magasabb szintről indul. A szellemi tulajdon nem a tudományé, a szellemi tulajdon a mindent megalkotóé.

    VálaszTörlés
  2. Üdv Éva!

    Az agyunk, ami csak az időben képes működni, mennyire képes az időtől függetlenül gondolkodni?
    A "mindig is van/volt" is az időhöz viszonyít, ami pedig relatív a'la Enstein.
    Az idő csak a térben létezik, és még ráadásul sebességfüggő.
    Az EGY, A SEMMI, A MINDEN, A TEREMTŐ, AZ EGYEDÜLI LÉTEZŐ, ISTEN ezek mind szinonimák?!
    A SEMMI ketté tud-e válni? A semmiből lehet-e alkotni?
    Ha már van valami, abból már lehet bármi...
    Ha nincs semmi, de kitűzzük az origót, akkor már felépíthető bármi.
    De ki tűzi ki az origót?
    Az tény, hogy 0=1-1, ami azt jelenti, hogy az EGY ketté tud vállni, hogy sok legyen. Magától a semmi kettéválhat? Ha a semmi létezik, akkor igen. Az, hogy mi létezünk, az már be is bizonyította, hogy igen?! Az, hogy Te olvasol, ezt olvasod, az a bizonyíték! A semmi ketté tudott válni! Kitűzte az origót, a nézőpontot, ahonna, amihez viszonyíthat, a "relatívot". Ha az origóbol elindulunk, minden irányba, akkor megvan a kör/gömb (NŐ). Ha egy irányba indulunk, megvan a vektor, az egyenes (FÉRFI). A kiindulóponttól, a legkisebb körből, a NŐből, és az irányvektorból, a FÉRFIből, már fel lehet építeni bármilyen struktúrát. És a struktúra meddig/mikor létezik? Ameddig/amikor van megfigyelő. Ezért tekinthető úgy, hogy a létező benne van mindenben, mert csak akkor létezik bármelyik pont, ha megfigyeli. A minden önmagát figyeli: az a valóság.
    Mi az idő? Szekvencia. A kibontakozás lépései. 1. tick: origó. 2. tick: első kettéválás....
    Hogyon jön létre új világ? Új nézőpont definiálásával.

    VálaszTörlés